Sådan laver du en FPS-controller i Godot

Velkommen til trin-for-trin tutorial om at skabe en FPS (First Person Shooter) controller i Godot Engine! I denne tutorial vil vi lede dig gennem processen med at bygge din egen FPS-controller fra bunden, med detaljerede instruktioner og eksempler på arbejdskode.

Trin 1: Opsætning af projektet

Start med at oprette et nyt projekt i Godot Engine. Vælg et passende navn og sted for dit projekt, og klik derefter på "Create". Når dit projekt er konfigureret, skal du navigere til fanen "Scene" og oprette en ny scene til din FPS-controller.

Trin 2: Tilføjelse af spillerkarakter

Tilføj en spillerkarakter til din scene ved at oprette en ny "KinematicBody" eller "RigidBody" node. Denne node vil repræsentere spilleren i spilverdenen. Tilslut en kameranode til spillerkarakteren for at give førstepersonsperspektivet.

Trin 3: Implementering af spillerbevægelse

Implementer spillerbevægelse ved hjælp af GDScript. Optag inputhændelser såsom tastaturtryk eller musebevægelser for at flytte spillerkarakteren frem, tilbage, til venstre og højre. Anvend bevægelse ved hjælp af spillerfigurens "move_and_slide()"-funktion.

func _process(delta):
    var direction = Vector3()
    if Input.is_action_pressed("move_forward"):
        direction.z -= 1
    if Input.is_action_pressed("move_backward"):
        direction.z += 1
    if Input.is_action_pressed("move_left"):
        direction.x -= 1
    if Input.is_action_pressed("move_right"):
        direction.x += 1
    direction = direction.normalized() * speed
    direction.y = -9.8
    move_and_slide(direction, Vector3.UP)

Trin 4: Tilføjelse af Mouse Look

Implementer et muselook for at give spilleren mulighed for at se sig omkring ved hjælp af musen. Optag musebevægelser, og drej kameraknudepunktet i overensstemmelse hermed for at simulere førstepersonsperspektivet.

func _input(event):
    if event is InputEventMouseMotion and Input.get_mouse_mode() == Input.MOUSE_MODE_CAPTURED:
        var sensitivity = 0.2
        var rotation = -event.relative.x * sensitivity
        rotation.y += -event.relative.y * sensitivity
        rotation.x = clamp(rotation.x, -90, 90)
        camera.rotate_x(rotation.y)
        rotate_y(rotation.x)

Trin 5: Implementering af skydning

Tilføj optagefunktionalitet til FPS-controlleren. Optag inputhændelser for at registrere, hvornår afspilleren trykker på affyringsknappen. Instantér et projektilobjekt og anvend hastighed i den retning, spilleren vender for at simulere skydning.

Trin 6: Test og tilpasning

Test din FPS-controller i spilmiljøet for at sikre jævn bevægelse, præcist museudseende og responsiv skydemekanik. Juster parametre såsom bevægelseshastighed, musefølsomhed og skydemekanik efter behov for at finjustere gameplay-oplevelsen.

Konklusion

Du har gennemført trin-for-trin guiden til at oprette en FPS-controller i Godot Engine. Denne tutorial gav detaljerede instruktioner og eksempler på arbejdskode til opsætning af projektet, tilføjelse af spillerkarakterer, implementering af spillerbevægelser, muselook, skydemekanik og test af FPS-controlleren. Fortsæt nu med at udforske Godots funktioner og tilpas din FPS-controller til at skabe fordybende førstepersons skydespil!

Foreslåede artikler
The Game Changer i spiludvikling
Top kodestykker til Godot Engine
Væsentlige teknikker til spiludvikling i Godot
Forbedring af ydeevnen til mobilspil i Godot
Udforsker 3D-spiludvikling i Godot
Grundlæggende om Godot-netværk
Opbygning af brugergrænseflader til dine spil i Godot Engine