Opbygning af multiplayer-netværksspil i Unity

At skabe multiplayer-netværksspil i Unity kan være både spændende og udfordrende. Men med den rette vejledning og forståelse af netværks-koncepter kan du nemt udvikle engagerende multiplayer-oplevelser. I denne tutorial vil vi gennemgå processen med at opsætte et simpelt multiplayer-spil ved hjælp af Unitys indbyggede netværksfunktioner.

Trin 1: Opsætning Unity

Først skal du sikre dig, at du har Unity installeret på dit system. Du kan downloade den seneste version fra Unity-webstedet. Når det er installeret, skal du oprette et nyt Unity-projekt og indstille det til 2D- eller 3D-udvikling, afhængigt af dit spils krav.

Trin 2: Import af Unity netværkspakke

Unity leverer en indbygget netværksløsning kaldet UNet (Unity Networking). For at bruge UNet skal du importere netværkspakken til dit projekt. Naviger til 'Window' -> 'Package Manager', søg efter "Multiplayer HLAPI", og klik på Installer.

Trin 3: Oprettelse af spilscenen

Design din spilscene ved at tilføje sprites, 3D-modeller og andre aktiver efter behov. Sørg for, at din scene er sat op med alle de elementer, der kræves til gameplay, såsom spillerfigurer, forhindringer og samleobjekter.

Trin 4: Opsætning af Network Manager

Opret et tomt GameObject i din scene og tilføj "NetworkManager"-komponenten til det. Denne komponent styrer netværksforbindelserne og skaber spillerobjekter. Tilpas NetworkManager-indstillingerne i henhold til dine spilkrav, såsom maksimale forbindelser, præfabrikeret afspiller og netværksadresse.

using UnityEngine;
using UnityEngine.Networking;

public class CustomNetworkManager : NetworkManager
{
    public override void OnServerAddPlayer(NetworkConnection conn, short playerControllerId)
    {
        GameObject player = Instantiate(playerPrefab, Vector3.zero, Quaternion.identity);
        NetworkServer.AddPlayerForConnection(conn, player, playerControllerId);
    }
}

Trin 5: Oprettelse af Player Prefab

Opret en prefab til din spillerkarakter med de nødvendige komponenter vedhæftet, såsom 'Rigidbody', 'Collider' og 'NetworkIdentity'. Sørg for, at 'NetworkIdentity'-komponenten er indstillet til "Local Player Authority" for afspillerens præfabrikat.

Trin 6: Synkronisering af spillerbevægelse

For at synkronisere spillerbevægelser på tværs af netværket, opret et script, der håndterer spillerbevægelse og netværkssynkronisering. Vedhæft dette script til spillerens præfabrikat.

using UnityEngine;
using UnityEngine.Networking;

public class PlayerController : NetworkBehaviour
{
    public float speed = 5f;

    void Update()
    {
        if (!isLocalPlayer)
            return;

        float horizontalInput = Input.GetAxis("Horizontal");
        float verticalInput = Input.GetAxis("Vertical");

        Vector3 movement = new Vector3(horizontalInput, 0f, verticalInput) * speed * Time.deltaTime;
        transform.Translate(movement);
    }

    public override void OnStartLocalPlayer()
    {
        GetComponent<MeshRenderer>().material.color = Color.blue;
    }
}

Trin 7: Test af multiplayer

Kør spillet i Unity Editor og test multiplayer-funktionaliteten ved at køre flere forekomster af spillet. Forbind dem sammen, og observer, hvordan spillerens bevægelser og handlinger synkroniseres på tværs af netværket.

Trin 8: Opbygning og implementering

Når du har testet dit multiplayer-spil grundigt, skal du bygge det til dine målplatforme og implementere det til de relevante butikker eller distributionskanaler.

Konklusion

Du har med succes oprettet et multiplayer netværksat spil i Unity. Husk, at denne vejledning dækker det grundlæggende, og der er meget mere, du kan udforske og implementere for at forbedre din multiplayer-oplevelse, såsom synkronisering af spiltilstand, implementering af spiltilstande og håndtering af netværksforsinkelse. Bliv ved med at eksperimentere og lære for at skabe endnu mere engagerende multiplayer-spil.

Foreslåede artikler
Introduktion til Photon Fusion 2 i Unity
Multiplayer datakomprimering og bitmanipulation
Unity Online Leaderboard-vejledning
Lav et multiplayer bilspil med PUN 2
PUN 2 Lagkompensation
Unity tilføjer multiplayer-chat til PUN 2-rummene
Unity Login System med PHP og MySQL